Wist je dat je een meteor douche ook met het blote oog waar kunt nemen? Het zijn heldere strepen van een gloeiende stof welke een enorm gebied bedekken en dan weer weg zijn.

Het belangrijkste wat je hiervoor nodig hebt is slechts veel geduld. We willen echter meer zien dan alleen een meteor douche. Toch?

De kraters op de maan

Wanneer je de maan wilt verkennen en de planeten wilt bekijken dan is het goed om een narrow-field telescoop te nemen met een F ratio van F11 tot aan F15. Je kunt tot de manen van Jupiter zien en de mooie ringen van Saturnus bewonderen. Het is ideaal om ook naar de dubbele sterren te kijken en om de kraters van de maan te ontdekken. Het is een mooie manier om te starten met het kijken naar de sterren in de buurt.

Nevels en sterrenstelsels bewonderen?

Wil je meer exotische objecten bekijken en naar andere sterrenstelsels zoeken? Dan is een iets grotere telescoop een goede keuze. Het is goed om een grote reflectortelescoop te kiezen welke op een stevige houder staat. Helderheid en kracht zijn van belang om ver te kunnen kijken met een telescoop.

Een telescoop voor kinderen

Natuurlijk is het mooi om je kind te stimuleren om ook op zoek te gaan naar de maan en de sterren. Het is dan goed om een reflectortelescoop te kiezen. Ze hebben een goed vermogen en zijn eenvoudig te bedienen. Ze komen vaak samen met een set van gidsen. De gidsen helpen je om de hemellichamen te vinden.

Een eenvoudige te verplaatsen telescoop

Wil je een draagbare telescoop kopen? Dan is het goed om ook te kijken naar een krachtige verrekijker. Soms is dit net voldoende met wat je wilt zien. Er zijn zeer goede verrekijkers welke de concurrentie aan kunnen gaan met de refractor telescopen. Je kunt ze gemakkelijker bedienen, wat wel prettig is. Wil je toch meer dan zal je iets meer moeten investeren. Er zijn voldoende goede telescopen welke in de kofferbak van je auto passen.

Foto’s maken van de sterren

Wanneer je graag foto’s maakt van de sterren en de hemellichamen dan is het goed om een digitale camera op je oog te kunnen monteren. Het is belangrijk om de belichtingstijd goed in te stellen.

Maak de juiste keuze

Het is belangrijk om te kijken naar het doel waarvoor je de telescoop wilt gebruiken. Vervolgens is het belangrijk om de juiste keuze te maken voor de juiste telescoop. Het is goed om de mogelijkheden te ontdekken.