Het is vaak een spannend moment om een telescoop te kopen. Het is daarom goed om vooraf alle informatie te hebben, die je nodig hebt. Een telescoop is een investering in de lange termijn.

Het is goed om te weten waar je op moet letten. In de eerste plaats is het belangrijk om te weten waar je naar wilt kijken in de hemel.

De kracht van de horoscoop wordt veel geschreven

Het is overschat! We zullen maar direct met de deur in huis vallen. De kracht is niet het belangrijkste bij het kiezen van een goede telescoop. Het is belangrijk om een telescoop te kopen waar je volop van kunt genieten met een goede vergroting. Het is echter niet het meest belangrijke. De telescopen met een vergroting van tweehonderd of driehonderd keer heb je niet nodig. Het is niet essentieel. Het is belangrijker om een telescoop te kiezen met een goede vergroting, maar niet een extreem hoge vergroting.

De oculares

Een nieuwe telescoop moet minimaal één oculair hebben. Tegenwoordig zie je steeds vaker, dat ze meer dan een enkele oculair hebben. Een oculair wordt in millimeters weergegeven. Een oculair van 25 millimeter kun je voor de meeste zaken gebruiken en is goed genoeg voor de beginners. De kracht van de vergroting is niet van zo’n groot belang. Het is wel belangrijk om een goede oculair te hebben. Ze hebben allemaal hun eigen waarnemingen. Een oculair met een laag vermogen is goed om de objecten te vinden. Een oculair met een hogere versterking zal de objecten mooi en goed weergeven.

Reflector or refractor of touch allebei?

Een reflector telescoop is een telescoop welke gebruik maakt van spiegels. Het zijn vaak iets goedkopere telescopen dan de refractoren. De reflectoren zijn de telescopen welke gebruik maakt van lenzen. De oculair zit dan ook vaak aan de achterkant in tegenstelling tot de refractor waar het aan de zijkant zit. De samengestelde telescopen maken gebruik van beide opties en maken gebruik van reflectoren en reflectoren.

De focus ratio

Het is belangrijk om de focus ratio te kennen. Het is het brandpuntsafstand gemeten vanaf de lens. Een lens met een diafragma van 4,5 inch heeft een brandpuntsafstand van 45 inch en zal dan een focus ratio hebben van F/10.  Een hogere focus ratio zal een hogere kwaliteit betekenen en een hogere kwaliteit.

Vergeet de mount niet!

Het is belangrijk om een sterke mount (statief) te hebben voor je telescoop. Wanneer je hier voldoende geld aan uitgeeft dan zal je er volop van genieten. Het is vervelend, dat de hele combinatie gaat wiebelen als je er tegenaan stoot. Door hierop te letten is het mogelijk om een beter beeld te krijgen.

Kies voor kwaliteit

We ronden het graag af door je te adviseren om altijd voor kwaliteit te kiezen. Kies voor een sterke en goede telescoop met een kwalitatief hoogwaardig statief. Het is mogelijk om er vele jaren van te genieten. Nu besparen op een paar euro’s zal je later opbreken. Koop een telescoop van een goede kwaliteit. Weet ook, dat de telescoop zijn waarde dan veel beter zal behouden. Je kunt hem dan later doorverkopen als je wilt. Het is dan mogelijk om een nog duurdere en mooiere telescoop te kopen. We weten zeker, dat je dit zult doen. Helemaal wanneer je de smaak goed te pakken krijgt.

Veel plezier met je telescoop en het bekijken van de sterren, planeten en manen!