Het is mooi en goed om te zien, dat telescopen steeds lichter worden. Het is nu ook gemakkelijk om het mee te nemen wanneer je op reis gaat.Ook op vakantie kun je dan naar de sterren kijken.

Het kan natuurlijk erg mooi zijn, wanneer je een keer vanaf een andere plek in de wereld naar het heelal gaat kijken. De lichtgewichte sterrenkijkers bieden steeds meer mogelijkheden. Wanneer je naar een zonnig land gaat is het geweldig om een telescoop bij je te hebben. Het is ook niet meer zoveel rompslomp om hem mee te nemen.

Een goede telescoop

De telescopen welke compact zijn en gemakkelijk mee te nemen noemen we ook wel een refractor telescoop. Het is een telescoop welke een lenzentelescoop genoemd wordt. De lenzen breken er het licht. Een spiegeltelescoop maakt gebruik van reflectie. Een refractor telescoop kent verschillende voordelen. Zo hebben ze een afgesloten buis met een optiek. Het vuil blijft zo buiten. Ze zijn daarnaast compact en ze kunnen ook tegen een stootje. Ook kun je met de juiste lenzen hoge contrast beelden krijgen. De maat maakt eigenlijk niet zoveel uit bij deze telescopen. Ze zijn zeer handzaam en bieden veel mogelijkheden om hem eenvoudig mee te nemen op reis.

De voordelen van een refractor telescoop

Laten we kort de voordelen opsommen van een refractor telescoop. Het gaat om de volgende punten:

-       Het heeft een soepel scherpstelmechanisme

-       Het is klein van formaat

-       Het heeft een geweldig mechanisch design

-       Er is een uitschuifbare dauwkap

-       Er zijn verschillende kleuren waar je uit kunt kiezen (goud, blauw en rood)

-       Het is vrij van astigmatisme en coma

-       Er zitten zo goed als geen kleurfouten in

-       Het weegt nog geen anderhalve kilo

-       Het heeft een opening van 61 millimeter

Deze maar doen dan?

Ga je binnenkort op vakantie en wil je niets missen van de sterren en de planeten uit het heelal? Dan is het goed om voor deze telescoop te kiezen. Hij is gemakkelijk mee te nemen. Hij is zeer licht en biedt voldoende mogelijkheden om volop van te genieten. Zeker wanneer je de bijpassende koffer erbij koopt is het een complete set. Je zal er zeker geen spijt van krijgen en ook tijdens je vakantie kunnen genieten van de sterren welke boven je staan.